Lier Rådhus er nytt medlem i Grønn Jobbvei: – Ønsker å legge til rette for at ansatte reiser miljøvennlig

Før sommeren signerte rådhuset i Lier kommune medlemsavtale med Grønn Jobbvei. Nå skal mobilitetsordningen hjelpe og tilrettelegge for at ansatte på rådhuset skal reise grønnere og mer miljøvennlig i tiden som kommer.

– Vi i Lier kommune ønsker å legge til rette for at ansatte skal kunne reise miljøvennlig. I dag har vi fått testet elsykler, og vi gleder oss til å prøve flere nye reisemåter i ukene som kommer, Sigrid Swensen.

Hun er miljørådgiver og kontaktperson for Grønn Jobbvei på Lier Rådhus, og før sommeren var mobilitetsordningen på lanseringsbesøk utenfor rådhuset for å ønske sitt nyeste medlem velkommen.

Les mer fra lanseringsbesøket her

Her fikk ansatte mer informasjon om hva slags reisefordeler de nå har tilgang til som medlem i Grønn Jobbvei. Det var også utlån av elsykler til dem som ønsket å prøve det.

Positive resultater fra Lier videregående skole

På Lier videregående skole har ansatte vist stort engasjement for å endre reisevaner til og fra jobb. Skolen har vært Grønn Jobbvei-medlem siden november 2021, og har til nå veldig gode resultater å vise til.

I løpet av året har Grønn Jobbvei vært innom for å arrangere sykkelutlån, motivasjonsforedrag, sykkelservice og piggdekkaksjon for ansatte på videregående skolen.

– Sykkeltallene på Lier videregående skole har bare gått en vei etter at skolen ble medlem i Grønn Jobbvei. Den jobben og endringsreisen som ansatte har gjort er virkelig motiverende både for oss i Grønn Jobbvei, og for andre bedrifter som ønsker å gjøre en endring, forteller prosjektleder i Grønn Jobbvei, Kamyar Ahmadi.

Ifølge den seneste reisevaneundersøkelsen som Lier videregående skole har utført, så har sykkeltallene økt fra 29 til 37 prosent på et år.

– Vi ser at flere stadig flere sykler og går til jobben. I tillegg ser vi at bilbruken har gått betydelig ned både på sommer- og vinterhalvåret. Det er resultater som ansatte på Lier videregående skole bør være stolte av, mener Ahmadi.