Medlemsfordeler

Grønn jobbvei er en gavepakke til lokale bedrifter som skal gjøre det enklere for de ansatte å sykle, gå eller reise kollektivt til jobb. 

Flere bedrifter i Buskerudbyen har allerede tilgang til en rekke reisevanefordeler gjennom den grønne mobilitetsordningen Grønn Jobbvei. Flere kan det bli! Poenget er å motivere flest mulig til å sykle, gå eller reise kollektivt til jobb, og tilbudet tilpasses etter deres ønsker og behov på arbeidsplassen. 

Som Grønn Jobbvei-bedrift får man tilgang til en rekke reisevanefordeler. Noen av reisevanefordelene retter seg mot bedriften samlet, mens andre er personlige og enkeltvis. Mobilitetsrådgivere fra Grønn Jobbvei hjelper dere med å finne de reisevanefordelene som passer best akkurat for dere.

Alle kostnader knyttet til reisevanefordelene er inkludert.

Bli medlem

MER INFORMASJON
Kontakt: Trond Solem

E-post: trond@buskerudbyen.no
Telefon: 900 33 710Mann som sykler til jobb

Kartlegging av reisevaner

Som fersk Grønn Jobbvei-bedrift er det viktig å kartlegge de ansattes reisevaner og -planer. For å gjøre dette gjennomfører alle ansatte en kort reisevaneundersøkelse som kartlegger hvordan de reiser i dag og hvordan de ønsker å reise i fremtiden. Resultatene fra undersøkelsen legger grunnlag for å lage en spesialtilpasset årsplan med skreddersydde aktiviteter og tiltak.

Reisevaneundersøkelsen tar omtrent 10 minutter og er helt anonym. Alle krav til GDPR er ivaretatt.

Mann med elsparkesykkel

Lån og test av elsykkel og elsparkesykkel

Når vi i Grønn Jobbvei snakker om sykling er det stort sett elsykkel vi snakker om. Alle som har syklet litt på elsykkel vet at bakker går som en lek og at man kommer frem både raskt og uten å svette. For å gi som mange som mulig denne opplevelsen går man som Grønn Jobbvei-bedrift tilgang til å låne elsykler og elsparkesykler i en periode, slik at man kan teste til og fra jobb.

Reisevaneundersøkelser viser at opp mot 25% av de som prøver elsykkel går til anskaffelse av elsykkel etterpå.

Mann som gjør service på sykkel

Sykkelservice

Den billigste og mest miljøvennlige sykkelen er den du allerede har. Det står mange støvete og punkterte sykler i garasjer rundt omkring, og ofte er det ikke så mye som skal til for å sette dem i stand. Gjennom Grønn Jobbvei kan man få gjennomført en kostnadsfri service på sine private sykler, enten på kontoret eller hos en lokal sykkelreparatør. Servicen dekker overhaling og bytting av enkle slitasjedeler. Dersom sykkelen trenger mer kjærlighet får man tilbakemelding om dette og kan velge å bekoste dette selv.

Arrangement med sykkel smoothie

Sosiale arrangementer

Vår erfaring er at det er vanskelig å endre sine reisevaner, men at det er enklere hvis endringen skjer i felleskap med andre. Teambuilding, kick off og andre sosiale arrangementer er derfor en sentral del av Grønn jobbvei. Innholdet i arrangementet blir tilpasset den enkelte bedrift. Ønsker dere en guidet sykkeltur, teambuilding-aktiviteter eller quiz? Grønn Jobbvei lager et opplegg som passer akkurat for dere.

Flere mennesker sammen i et møte

Foredrag og faglig påfyll

Endring tar tid og prosessen er ganske lik uansett hvilke vaner man skal endre. Inspirias erfarne pedagoger kjenner godt til denne prosessen og har laget et spennende og annerledes foredrag om endring og hvorfor det er så vanskelig. Foredraget kan holdes i en lunsj, eller som en del av en plandag.

Våre mobilitetsrådgivere kan også delta på allmøter eller lignende for å fortelle bedriftens ansatte om Grønn Jobbvei og hva ordningen kan gjøre for den enkelte.

Mann låser opp sykkelen

Mobilitetsrådgivning

Sykkel, samkjøring, gange og kollektiv er ofte mer tilgjengelig enn mange tror. Mobilitetsrådgivere fra Grønn Jobbvei bistå dere med å finne løsninger som passer for deres arbeidsplass. Dette kan kombineres med andre reisevanefordeler slik at den enkelte ansatte kan undersøke hvilke muligheter som finnes for akkurat dem.

Mann som reparer en sykkel

Andre tiltak i regi av Buskerudbyen

Buskerudbyen har mange ulike tiltak som gjør det enklere å reise grønt. Disse tiltakene kan bedrifter gjennomføre alene, eller i kombinasjon med deltakelse i Grønn jobbvei.

Ta kontakt med Trond Solem i Buskerudbyen dersom du har spørsmål rundt dette eller andre spennende tiltak i samarbeid med Buskerudbyen.
E-post: trond@buskerudbyen.no
Telefon: 900 33 710