Slik gjør du sykkelen din klar for ny sesong

Snøen har smeltet og vårsola har endelig gjort sin anmarsj. Det betyr at det igjen er tid for å ta i bruk sykkelen, men da er det viktig å vedlikeholde den på en god måte. Grønn Jobbvei heier på dere som bruker sykkelen til jobb og diverse fritidsaktiviteter, og derfor har vi listet opp noen gode råd det kan være greit å gå gjennom før sykkelen er tilbake på veien.

 

1. Vask sykkelen godt

Her kommer du langt med å bruke en bøtte vann blandet med noe fettløsende middel som Zalo. Bruk en oppvaskbørste eller tannbørste til drivverket, og skyll sykkelen din godt når du har såpet den inn.

2. Smør kjedet

For at kjedet på sykkelen skal fungere i lang tid er det viktig å smøre det før hver sesong. Bruk en fille med olje for å smøre kjedet. Husk å drei om hele akselen så du kommer til overalt, og spray gjerne litt ekstra på alle bevegelige deler på sykkelen din.

3. Sjekk bremsene

Dette er kanskje det viktigste punktet. Kontroller at bremseklosser, vaier og strømpe fungerer som det skal. Er klossene helt nedslitt er det et tegn på at de må byttes. Stram veier hvis det er behov for det.

4. Luft i dekkene

Husk å ha godt nok med luft i dekkene dine før du tar i bruk sykkelen. Hvis det ikke er nok, så kan det fort føre til at dekkene blir ødelagt. Det kan også være greit å sjekke at dekkene er rette, slik at de ikke går inn i sykkelrammen.

5. Kontroller at styret sitter

Pass på at sykkelstyret sitter stramt på, og hvis ikke kan dette lett fikses med å stramme skruen som sitter under.