Medlemsvekst for Grønn Jobbvei: – En selvfølge at vi skulle være med
Nå ønsker stadig flere bedrifter i Buskerud å bli en del av mobilitetsordningen. Energihuset AS i Drammen mener et medlemskap i Grønn Jobbvei passer profilen deres perfekt.
– Å være en Grønn Jobbvei-bedrift var en selvfølge for oss. Vi ønsket å være med på Buskerudbyen sin satsning og legge forholdene til rette for at våre ansatte enklere kunne ta de riktige grønne valgene i hverdagen, forteller daglig leder Henning Andersen.
Energihuset AS er et ingeniør- og rådgivningsselskap som jobber med klima, energi, miljø og bærekraft.
Nå får ansatte i Energihuset AS en rekke fordeler som skal motivere til å velge grønne reiseveier til jobb og i fritid. Grønn Jobbvei-medlemmer får blant annet tilgang til lån av elsykkel og elsparkesykkel, sykkelservice, kartlegging av reisevaner, sosiale arrangementer, rådgivning og faglig påfyll.
I løpet av 2023 har flere blitt Grønn Jobbvei-bedrifter i Buskerud. I tillegg til Energihuset AS, så har Enter Kompetanse, Kirkens Bymisjon Drammen, Buskerudbyen sekretariat, Drammen kommune – Voksenopplæring og Virksomhet Ny start, Lier kommune – Rådhuset og Fosshagen Ressurssenter og Kirkens Bymisjon Kongsberg meldt seg inn.
Kamyar Ahmadi er prosjektleder i Grønn Jobbvei. Han gleder seg over at næringslivet i Buskerud ønsker å bli medlem av mobilitetsordningen, og dermed ta mer bevisste reisevalg framover.
– Det er veldig gledelig at så mange bedrifter tar kontakt med oss, og vi merker at næringslivet er interessert i å høre mer om arbeidet vårt. Det er så motiverende å se at stadig flere ønsker å ta grep og endre på reisevanene sine. Jeg er sikker på at jobben som hver enkelt bedrift legger ned vil ha en stor betydning, forteller prosjektlederen.